top of page

FEKETE ATTILA

Fotós

Gyerekkorom óta fotózom, hol intenzíven, hol kisebb intenzitással. Az utóbbi közel 15 évben, a digitális „korszakom” kezdete óta, gyakran készítek fotókat. Nincs meghatározott témaköröm, sok mindenben kipróbáltam magam, de az utóbbi években körvonalazódnak azok a területek, melyek kimondottan érdekelnek. Képeimből néhány kiállítást is sikerült létrehozni.


Az utóbbi időben érdeklődésem egyre inkább a sorozatok, illetve a szubjektív fotó felé fordult, s a blogomban a fotókat gyakran összekapcsolom versekkel, irodalmi szövegekkel.

 

Az Új Alkotóműhely Egyesület tagjaként, a tiszakécskei művésztelepen elsősorban az elhagyott tanyákat fotózom. Célom a magukra maradt tanyák agóniájának dokumentálása, a kultúrtáj pusztulásának fotózása, annak a megörökítése, ahogy a természet visszahódítja az ember által elfoglalt területet.

 

Emellett készítek olyan sorozatokat, amikor az embert is az épített környezetben helyezem. Visszatérő motívum a „lelkek” látogatása régi lakóhelyükön. Megörökítettem az elhagyott, romos tanyákat az egykori tulajdonosukkal, lakóikkal együtt. Készítettem sorozatot a tanyán élő idősekről, magányosan élőkről.

Tiszakécskei munkásságomról Formanek Csaba készített kisfilmet.

http://fattila.hu

bottom of page