top of page

Fekete Attila

 

fotós

 

Gyerekkorom óta fotózom, hol intenzíven, hol kisebb intenzitással. Az utóbbi közel 10 évben, a digitális korszakom kezdete óta, rendszeresen és gyakran készítek fotókat. Nincs meghatározott témaköröm, sok mindenben kipróbáltam magam. Legalább négy éve készítek színházi és eseményfotókat. Képeimből néhány kiállítást is sikerült létrehozni:

http://fattila.hu/kapcsolat.html.

 

Az utóbbi időben érdeklődésem egyre inkább a sorozatok: http://fattila.hu/tema.html, illetve a szubjektív fotó felé fordult, s a fotókat gyakran összekapcsolom versekkel, irodalmi szövegekkel: http://www.fattila.hu/blog/.

 

A táborban egy konceptualista, azon belül is a megrendezett fotó kategóriájába sorolható sorozatot szeretnék létrehozni. 

 

A dokumentarista fotográfiával szemben egy olyan sorozat létrehozása a célom, amelyet a gondolati tényező ural, de emellett, a létrehozott képek, mint fotók is élvezhetők. A koncepcióm a – frommi értelemben vett - szeretet hiányának megnyilvánulása, ennek képi ábrázolása, az emberi a kapcsolatokban. Így sorozatomnak a „Szeretetlen” címet adtam.

 

A megrendezett fotó esetében a látvány keresése, a motívum megtalálása helyett a látvány létrehozása a cél. Egy elhatározott képhez, jelen esetben a szeretetlenség témaköréhez kívánok motívumokat, elsősorban embereket helyezni a kamera elé. 

 

A képek egy-egy szituációt, elképzelt, de mégis valóságos helyzetet fognak ábrázolni. A sorozat egyes darabjai mind más és más viszonyrendszerről fognak szólni, többféle aspektust ragadnak meg, terveim szerint gyerekkortól az időskorig.

 

A sorozat ugyan a szeretetlenségről szól, de mégsem akarok önző lenni. Élmény, ötletelés szinten, kinek mit jelent a szeretetlenség, szívesen bevonom a tábor többi lakóját, esetleg alkotásait. Másrészt - mivel emberi kapcsolatokat kívánok ábrázolni – szükségem lesz modellekre, szereplőkre s ebben számítok a tábor lakóira, esetleg a városi lakosokra is.

 

A projekt megvalósításában tevékenyen közreműködne Bocz Sára, aki a képek mellé irodalmi anyagot is illesztene. (lásd fentebb, Fattila blog.) Illetve az Ő feladata lesz azanyag bemutatása - egy progresszív performansz keretében.

 

A fotós tevékenységemben természetesen belefoglalnám a tábori élet dokumentálását is.

 

Fekete Attila - Fattila

 

bottom of page