top of page

Fekete Attila

 

fotós

 

Gyerekkorom óta fotózom, hol intenzíven, hol kisebb intenzitással. Az utóbbi közel 10 évben, a digitális korszakom kezdete óta, rendszeresen és gyakran készítek fotókat. Nincs meghatározott témaköröm, sok mindenben kipróbáltam magam. Legalább négy éve készítek színházi és eseményfotókat. Képeimből néhány kiállítást is sikerült létrehozni: http://fattila.hu/kapcsolat.html.

Az utóbbi időben érdeklődésem egyre inkább a sorozatok: http://fattila.hu/tema.html, illetve a szubjektív fotó felé fordult, s a fotókat gyakran összekapcsolom versekkel, irodalmi szövegekkel: http://www.fattila.hu/blog/.

A táborban egyrészt a tavaly elkezdett munkát szeretném folytatni. Célom az elhagyott tanyák agóniájának dokumentálása, a kultúrtáj pusztulásának fotózása, annak a megörökítése, ahogy a természet visszahódítja az ember által elfoglalt területet.

Tervezem a „lélek” sorozat folytatását, együttműködve a tábor többi lakójával. Célom olyan képek alkotása melyek egy-egy szituációt - emlékeken, vágyakon - alapuló helyzetet fognak ábrázolni. Több szereplős, közös munkát képzelek el, melyben közösen alakítjuk ki a szituáció alapját, míg a beállítás, megvalósítás rám hárul.

Új elképzelésem egy olyan sorozat összeállítása, melyen az elhagyott, romos tanyák az egykori tulajdonosokkal, lakókkal együtt jelennek meg. Amennyiben kapok segítséget az egykor tanyán élő emberek felkutatásához, elvinném őket a helyszínre, egykori tanyájukhoz, s ott készítem el a fotókat.

 

 

 

Fekete Attila - Fattila

 

bottom of page