top of page

Kusnyár Eveline

 

festő

 

Elmosódó érzések, benyomások, flashek, levegős, gyermekien ártatlan vásznak. Mint amikor az álombéli intenzív élményekre felébredéskor csak részleteiben, foszlányokra emlékszünk. Gyakran felmerül a kérdés, hogyan lehetne ezeket az álom és realitás határain megjelenő érzéseket visszaadni. Az idő múlásával szemben meg lehet-e ragadni egyszerre az állandót és a változót? 
 

Kusnyár Eveline látványvilágának alapja a családdal, barátokkal szerzett élmények emlékképei, azok felidézett hangulata és az első benyomások átalakult érzései. A gyerek és felnőtt lét határán lavírozó munkáin a jellemábrázolást elsősorban az állatidentitások adják, valamint a szereplők arctalansága, rejtőzködése. Önmaga alapmotívuma a nyúl, annak minden formájában. Konkrét és képzelt elemek, tárgyak, jelenetek áramlanak képről képre, így a képalkotás egyfajta könnyed játék érzetét kelti.

 

web: eveline.kusnyar.com

 

Munkaterv

 

A művésztelep ideje alatt kis méretű (40x50 cm) képeket készítenék, melynek alapjai a szülői ház fiókjában fellelhető fényképek lennének. A festmény fő alakja egy-egy emlék, fekete-fehér, kicsit homályos átírása lenne, melybe, mintha csak a gyerekek garázdálkodtak volna, színes foltokat helyeznék. Ezzel jelezném, hogy a gyerekkori élményeim ugyan halványulnak, mégis van egy-két olyan pontja, amire visszaemlékezve a gondolataim megszínesednek. A képek a készítés és ezáltal a visszaemlékezés sorrendjében követnék egymást. Ezek az emlékképek azonban már újabb, friss élményekkel egészülnek ki, amik megváltoztatják a hangulatomat. Ezt egy-egy mondatban, a kép címeként foglalnám össze, segítve, vagy éppen nehezítve a tájékozódást.

bottom of page