top of page

Németh Csaba

 

szobrász

 

Szombathelyen láttam meg a napvilágot, a gyermekkorom jó részét itt töltöttem. Érdeklődésem - mely főként a rajz, plasztika, és úgy általában a vizualitás köré csoportosult - azt eredményezte, hogy felvettek a Szombathelyi Képzőművészeti Középiskola szobrász szakára. Később Budapestre kerültem, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanultam, szintén szobrász szakon. Jelenleg is Budapesten élek.

 

Munkáim egyfajta figurális absztrakt vonulatot követnek. Ezeket a figurákat, alakokat használom arra, hogy reagáljak a bennem és a körülöttem lévő világra. Az élet maga, ami érdekel. Nem a miértje foglalkoztat, inkább a szerkezete, folyamata, kilengései, ellentétei. Emberi léptékű és irányú motívumokat jelenítek meg vizuálisan, és megpróbálom megérteni, megmutatni, vagy átélni, ahogy az emberi létezést átszövi az élet varázslata.

 

A művésztelepen is ezt szeretném folytatni. Egy többalakos kompozíciót tervezek , a figurákat egy mesterséges térben helyezném el. Kapcsolódási pontokat szeretnék keresni egy tervezett rendszer és egy érzékeny, lüktető jelenség között. Az anyaga hulladék fa lenne.

 

http://nemethcsaba.blogspot.hu

bottom of page