top of page

Prechel Dorka

 

asszisztens és Dorka Poppins

 

 

 

Évekig dolgoztam a kulturális szférában mint szervező. Eleinte független színházi társulatokkal dolgoztam rendezőasszisztensként, majd bekerültem a Tűzraktér Független Kulturális Központba, ahol kezdetben a Radikális Szabadidő Színház mindenes asszisztense voltam. Hamar otthon éreztem magam a Tűzraktérben, és sokrétű feladatokat végeztem a házban, így szerveztem például a Múzeumok Éjszakáját, gyerekprogramokat, színházi fesztiválokat, nyílt napot. 

Egy év után felkértek, hogy vezessem a Tűzraktér irodáját és intézzem az alkotóház ügyeit. Mindeközben továbbra is a programok közelében maradtam, folytattam a munkát kiállítások, fesztiválok, összművészeti események szervezésével és koordinálásával, önkéntescsapatot építettem.

 

A Tűzraktér megszűnése óta egy kézműves édességeket áruló csokoládéboltban dolgozom, emellett feladatokat vállalok kulturális és civil területeken (például színházi asszisztencia, Bánkitó Fesztivál önkénteskedés, kisebb színházi fesztiválok szervezése és koordinálása, facebook-kampányok bonyolítása). Másfél éve a Hosszúlépés. Járunk? csapatában is dolgozom, sétaasszisztensként.

 

Tiszakécskén a tábor szív- és érrendszeri ügyeit tartom majd kézben, valamint egy szépirodalmi projekten fogok dolgozni, melyről egy elképzelésem van: általa ki akarok lépni a kreatív komfortzónámból, amit remekül belaktam az elmúlt tíz évben, és megtisztítani az utakat, hogy a szövegek túlmutassanak a lányos szépelgéseken.

 

 

 

bottom of page