top of page

A 2015-ös művésztelep résztvevői

 

Az Új Alkotóműhely Egyesület és Tiszakécske Város nyílt pályázatára összesen 27 pályázat érkezett 39 helyigénnyel. Az idei művésztelepen végül 16-an fogunk részt venni - művészek és szervezők. Az alábbiakban bemutatjuk a csapatot.

 

Bocz Sára

színész

 

"Egyetlen pillanatban érzékelni az egész világot kívül és belül. Használni testet, elmét, szívet és lelket. A hamisítatlan, nyers, eredeti, romlatlan és közös emberi, illetve lét érdekel, én ennek a tapasztalására és alkotói megtalalására vágyom."

 

Bővebben >>

Czap Gábor

előadóművész, táncos

 

"A művésztelepen a természettel való kapcsolatom fogom mélyíteni a természetben lévő mozgás-, és létformák tapasztalati tanulmányozásán, magamon való átáramoltatásán keresztül. Azt, ami ebből élő tapasztalássá válik, performanszokban megosztom a képzőművészekkel."

 

Bővebben >>

Fekete Attila

fotós

 

"Gyerekkorom óta fotózom, hol intenzíven, hol kisebb intenzitással. Az utóbbi közel 10 évben, a digitális korszakom kezdete óta, rendszeresen és gyakran készítek fotókat. Nincs meghatározott témaköröm, sok mindenben kipróbáltam magam. Legalább négy éve készítek színházi és eseményfotókat."

 

Bővebben >>

Formanek Csaba

színész, rendező, író

 

"A színház számomra művészet és kutatás. Mindannak összessége, amit tudunk és nem tudunk magunkról, a világról. Témáim általában nagyon személyesek - szerelem, halál, őrület, alkotás. Ez sokszor zavarba ejti a közönséget. És ez jó. Mert a cél a belső mikrovilágainkat párbeszédre bírni. Hogy talán mégsem vagyunk annyira egyedül." 

 

Bővebben >>

Hidvégi Petra

keramikus

 

"Minden érdekel, ami az agyaggal kapcsolatos. Az antik kerámiaművészet kivitelezési és égetési technikáiból rengeteget merítek - ezeket a lépéseket hogyan tudom a modern kerámia készítés nyelvére lefordítani. Folyamatosan kutatom az alternatív égetési metódusokat, az agyag, mint anyag állandó meglepetéseket tartogat."

 

Bővebben >>

Köbli Alexandra

festőművész

 

"Kíváncsi vagyok a világra, ki hogyan meséli. Úgy gondolom, bárkitől tanulhat az ember valami újat, vagy mást. Színes a világ. Ezért őrzöm magamban a gyermeki kíváncsiságot, hogy ne fakulhasson meg a képzeletem világa, amit ízekre szedett emlékeimből alkotok meg és hagyok magam után a vásznon."

 

Bővebben >>

szobrász

 

"Munkáim egyfajta figurális absztrakt vonulatot követnek. Ezeket a figurákat, alakokat használom arra, hogy reagáljak a bennem és a körülöttem lévő világra. Az élet maga, ami érdekel. Nem a miértje foglalkoztat, inkább a szerkezete, folyamata, kilengései, ellentétei."

 

Bővebben >>

Németh Csaba
Pignitzky Ádám

látványtervező

 

"Alapvető törekvésünk egy olyan alkotás létrehozása, amit leginkább összművészeti kísérletként lehet definiálni. Látványtervezőként úgy gondoljuk, hogy az interdiszciplinaritás a munkánkkal járó evidencia; képzőművészet és előadóművészet közötti dialógus."

 

Bővebben >>

Pokorny Szilárd

költő, író

 

"A tiszakécskei művésztelepen a célom egy novella megírása, amelynek témája Tiszakécske lesz. Ha minden jól megy, akkor lehetséges, hogy ez egy kriminovella lesz, és ha még ennél is jobban alakulnak a dolgok, akkor nem csak Tiszakécske, de maga a művésztábor és annak a szereplői is belekerülnének."

 

Bővebben >>

Kettős Tamás

festő, zenész

 

"Amikor a századvég belekarolt az ezredfordulóba hopp, én még sunyiba javában próbáltam megtartani az összes gyerekkori játékot. 

Amit csak lehet. Gondoltam addig csinálom, amíg le nem bukok."

 

Bővebben >>

Kusnyár Eveline

festő

 

"Kusnyár Eveline látványvilágának alapja a családdal, barátokkal szerzett élmények emlékképei, azok felidézett hangulata és az első benyomások átalakult érzései. A gyerek és felnőtt lét határán lavírozó munkáin a jellemábrázolást elsősorban az állatidentitások adják, valamint a szereplők arctalansága, rejtőzködése."

 

Bővebben >>

látványtervező

 

"Alapvető törekvésünk egy olyan alkotás létrehozása, amit leginkább összművészeti kísérletként lehet definiálni. Látványtervezőként úgy gondoljuk, hogy az interdiszciplinaritás a munkánkkal járó evidencia; képzőművészet és előadóművészet közötti dialógus."

 

Bővebben >>

Pázmány Virág
Maros Lili

festőművész

 

"Alapvetően klasszikus festői  eszközökkel dolgozom, többnyire olajjal, vászonra. Kísérletező, és kíváncsi embernek tartom magam, akiben még mindig élénken él a gyermeki spontaneitás, és szabadság/vágy.  Nem szeretek beleragadni sem helyzetekbe, sem témákba, színekbe, formákba."

 

Bővebben >>

Prechel Dorka

asszisztens

 

Tiszakécskén a tábor szív- és érrendszeri ügyeit tartom majd kézben, valamint egy szépirodalmi projekten fogok dolgozni, melyről egy elképzelésem van: általa ki akarok lépni a kreatív komfortzónámból, amit remekül belaktam az elmúlt tíz évben, és megtisztítani az utakat, hogy a szövegek túlmutassanak a lányos szépelgéseken.

 

Bővebben >>

Retkes Máté

szobrász

 

"Évekkel ezelőtt felismertem és elfogadtam azt a hozzáállásomat (természetemet), hogy az előttem lévő anyagot élni, beszélni hagyom, és megpróbálok erőszakmentesen dolgozni; hallgatni és figyelni a születő tárgyra, és e tárgy ideáját a lehető legtisztább formájában (a maga valójában, az anyagitól mentesen) látni."

 

Bővebben >>

Szolnok Bence

zenész

 

"16 éves korom óta gitározok. Jelenleg 4 formációnak vagyok a tagja, ebből a fő irány a Kettős Tamás és a Vadszamarak nevű projekt. Szeretnénk oldschool elemekkel új zenei ösvényt vágni."

 

Bővebben >>

bottom of page