top of page

HALKABBAN!

Magyari Balázs és Németh Csaba kiállítása a Patyolatban

Fekete Attila fotói

Szeretettel várunk mindenkit május 24-én 19 órától Magyari Balázs és Németh Csaba szobrászok "Halkabban!" című kiállításának megnyitójára.

A főleg fémszobrokból álló tárlaton betekintést kaphatunk az űr és az univerzum, vagy éppen a hétköznapi élet egy-egy motívumának a "csendjébe".

MAGYARI BALÁZS

"Németh Csabával mindketten a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakára jártunk. Itt ismerkedtünk össze, és azóta is napi kapcsolatban vagyunk. Figyelemmel kísérjük egymás szakmai munkásságát, együtt dolgozunk, egy műteremben tevékenykedünk." http://prherald.hu/beszelgetes-magyari-balazzsal/ https://www.youtube.com/watch?v=dc12ok-A9zY

NÉMETH CSABA

"Szombathelyen láttam meg a napvilágot, a gyermekkorom jó részét itt töltöttem. Érdeklődésem - mely főként a rajz, plasztika, és úgy általában a vizualitás köré csoportosult - azt eredményezte, hogy felvettek a Szombathelyi Képzőművészeti Középiskola szobrász szakára. Később Budapestre kerültem, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanultam, szintén szobrász szakon. Jelenleg is Budapesten élek.

Munkáim egyfajta figurális absztrakt vonulatot követnek. Ezeket a figurákat, alakokat használom arra, hogy reagáljak a bennem és a körülöttem lévő világra. Az élet maga, ami érdekel. Nem a miértje foglalkoztat, inkább a szerkezete, folyamata, kilengései, ellentétei. Emberi léptékű és irányú motívumokat jelenítek meg vizuálisan, és megpróbálom megérteni, megmutatni, vagy átélni, ahogy az emberi létezést átszövi az élet varázslata." https://ujmuhely.wixsite.com/ujalkotomuhely/nmeth-csaba-c3du

A kiállítás megtekinthető: 2019. június végéig.

Borítókép: Fekete Attila


29 megtekintés

Comments


Régebben
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page