top of page
fb-profil_edited.jpg

Színházi előadásokainkat Budapesten

a Kettőspont színház & spirituális ügynökségben láthatjátok:

 

1092 Budapest, Ráday u. 39. fszt. 1.

http://facebook.com/kettos.szinhaz

Az előadásokról még bővebben Formanek Csaba oldalán olvashatsz!

A Kettőspont színház & spirituális ügynökség 2021. novembere óta működik a Ráday u. 39. szám alatti földszinti ingatlanban. Az egykori Jaffa kávéház és étterem épületében egy kb. 50 néző befogadására alkalmas színházi teret építettünk, ahol saját előadásaink mellett elsősorban fiatal, független alkotóit munkáit fogadjuk be. A Kettőspont egyszerre színházi előadótér, műhely és részben közösségi tér is. 

 

Emllett átjárást biztosítunk a különböző művészeti ágak között a kölcsönös inspiráció és egymástól tanulás jegyében, amit a Ráday u. 9. szám alatt található képzőművészeti bázisunk, a Kispont Galériával összehangolva, közös programok és egymáshoz hangolt tematikák mentén valósítunk meg. 

FA__7004.jpg

AZ AKTUÁLIS PROGRAMOKÉRT

MENJ A KEZDŐLAPRA! 

FŐPLAKÁT.png

TÚLÉLŐK - Variációk az ébredésre
 

Össze vagyunk zárva egy képzelt vagy valós térben. Minden, ami velünk történik, megtörténik másokkal is. Még akkor is, ha nem tudunk róla. Akkor is, ha tagadni próbáljuk. A világ eseményei bennünk türköződnek. Minden válság és háború, minden szépség és öröm, minden kétség és bizonyosság. De elbírjuk-e mindezek terhét? Hol találjuk éberségünk határait? És ha belefáradunk, honnan gyűjtünk új energiát?


Hová menekülhetünk egymás elől, és hová menekülhetünk önmagunk elől?


A Kettőspont Színház & spirituális ügynökség új bemutatójában empátia és apátia, a szellemi és az anyagi valóság, a tragikus és a nevetséges lép harcba egymással, hogy egyesülve - ha lehet - magasabb szintre érkezzenek. Bennünk, bennetek, őbennük.

Szereplők: Pálya Pompónia, Tóth András, Nagyváradi Erzsébet, Hegedűs Miklós, Bodor Géza, Mátrai Virág, Pinthér Anna, Lakatos Dániel, Jelmez: Kisgyörgy Orsi, Színpadmester: Debreczeni Imre

Technika: Tóth Károly, Rendezőasszisztens: Haselbach Ivett
Írta és rendezte: Formanek Csaba


Készült a szerző Túlélők és tanítványok című, Örkény István drámaírói ösztöndíj keretében írott színdarabja nyomán.


Támogatók: EMMI, NKA, Ferencváros Önkormányzata

8.jpg

SENKI SE MER EGYEDÜL ÉLNI

esendő tervek 1 felvonásban

Egy átlagos napon elindulsz hazafelé, de nem találod az utcát, a házat, ahol laksz. Talán évek teltek el észrevétlenül, vagy csak elfelejtetted reggel bevenni a gyógyszeredet? Vagy egyszer csak meglepődve nézed azt az embert, akivel együtt élsz, és nem emlékszel, hogy vannak-e gyerekeitek. A képzeleted tréfát űz veled? Esetleg van mindennek egy mélyebb üzenete?

Egy történet, ahol az évek egyetlen pillanatba zsúfolódnak. Egyetlen pillanat, ami évekké tágul. Nem tudjuk már többé, kik is vagyunk pontosan, hol vannak a határaink, hol kezdődött az élet. Mágikus utazás egy párkapcsolat történetén keresztül a képzelet, az érzékelés és az érzelmek határvidékeire.

Szereplők: Pusztai Luca, Formanek Csaba
Írta és rendezte: Formanek Csaba

DÍJAK: Színházi Értékteremtésért (Vasvár, 2017); Nagy András László Nívódíj (Feszt-Fest, 2107); Arany minősítés (Magyar Szín-Játékos Szövetség, 2017); Alkotói díj (ISZN, Balassagyarmat, 2018); Best Scenography Solution (Színházi Forradalom Nemzetközi Fesztivál, Tyumen, Oroszország, 2019)

 

A produkciót a szinhaz.hu 2017-ben beválogatta a legjobb 10 budapesti előadás közé;​ 2020-ban az előadás bekerült a DÉRYNÉ PROGRAM Országjárás alprogramjába

FA__8834-Edit.JPG

HÁDÉSZ Látomások az Alvilágból

monodráma

Hogy jóslatot kapjon a hazatéréshez, Odüsszeusz az Alvilágba indul a halott jós, Teiresziasz szelleméhez. Hádész birodalmában azonban saját személyiségének árnyképei várják.

Sötét komédia vágyakról, belső háborúról, a depresszió határvidékeiről, elveszett-ségről,  a lélek belső bolyongásáról.

Írta, rendezte, játssza: Formanek Csaba

DÍJ: A legjobb férfi alakítás Kurucz László díja

(Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó, Celldömölk, 2019.)

farkas1.JPG

Acsai Roland: FARKASOK

mitologikus dráma időkben, terekben és életekben

A Farkasok című dráma egy modern Az ember tragédiájaként is felfogható. Lírai, költői darab, aminek cselekménye epizódokban bontakozik ki. A kiinduló szituáció egy világvége utáni állapot, de nem teljes világvégéről beszélünk, hiszen nem pusztult el minden, megmaradt néhány isten, és megmaradt egy emberpár, akik újra benépesíthetik a földet. Feltűnik azonban egy démon, aki le akarja győzni őket, és meg akarja gátolni az emberpárt abban, hogy a világot megteremtsék.


Szereplők: Kása Tímea, Bodor Géza
Zene: Kettős Tamás, Nagy Lajos, Rendezőasszisztens: Pusztai Luca
Látvány és rendezés: Formanek Csaba


Az előadás a Gyulai Várszínházzal való együttműködés keretében valósult meg.

arc-plakk4.jpg

LIKVIDÁTOR - A FELSZÁMOLÓ

kortárs moralitásjáték 3 felvonásban

A képzelet és a fantázia csapóajtóin közlekedő darab során az emlékek és vágyak útvesztőjében bolyongó Olivér szembesül élete legfontosabb állomásaival, miközben belső tájaival párhuzamosan bejárja korunk jellemző helyszíneit, találkozik generációja legfontosabb valós és szimbolikus alakjaival.

Egy fiatalságától búcsúzó 21. századi Arlequin tudathasadásos küzdelme során sok apró történet ágyazódik egymásba, és különös figurák karneváli forgataga rajzolja ki előttünk a jelen nagy manipulátorai között önmagát elvesztő, de a keresést soha fel nem adó egyént.

Szereplők: Zoltán Áron, Formanek Csaba, Bodor Géza, Tóth Olivér, Pusztai Luca, Balogh Orsolya, Gergelyfy Zsófia, Vajda Kristóf, Tóth András Dandó, Takács Zalán​

Díszlet: Debreczeni Imre; Zene: Hoppál Mihály BassPoetry

Rendezőasszisztens: Döbrönte Zsófia, Perényi Luca

Író-rendező: Formanek Csaba

A darab 2019-ben, az Örkény István Drámaíró Ösztöndíj keretében született.

(Újra)tervezett bemutató: 2021. június

Támogatók: EMMI, NKA, MMA

img800 copy.JPG

Weiner Sennyey Tibor: DIOGENÉSZ

monodráma

Diogenész az ókori filozófus bíróság elé kerül, ahol a nagy provokátor és dühöngő emberkereső meghasonlik önmagával, és bebocsátást kér a „normális” emberek társadalmába.

 

Védőbeszédében végigkísérjük életútját a korai hedonistától az aszkéta filozófusig és végül a száműzött menekültig, aki egy hordóban sodródik a tengeren Leszbosz partjai felé.

Írta: Weiner Sennyey Tibor

Rendezte és játssza: Formanek Csaba

20190410-_IT_8373.jpg

Sziveri János: SZELÍDÍTÉS

színmű

Sziveri János vajdasági költő darabja egy Kis herceg parafrázis, a felnőtté válás drámája. Különösen tömör, lírai és ironikus nyelven írt szöveg, melyben a végtelenül érzékeny főhős, a Repülő emberke belső apokaliptikus és groteszk világképe és misztikus története bontakozik ki. 

Szereplők: 
REPÜLŐ EMBERKE - Pápai Dávid
KISRÓKA - Nagy Éva / Gergelyfy Zsófia
DÜHÖDT FÉRFI - Petrók Benedek

 

LÁTVÁNY és RENDEZÉS: Formanek Csaba

kivancsi8.jpg

ÉN VAGYOK A KÍVÁNCSI!

képzelt monológ Ady Endre titkos múzsáját imitálva

A Déri Múzeum irodalmi gyűjteményében őrzik Ady Endre Versek című első verskötetének egy példányát. Ebben olvasható a következő, 1899 októberében keltezett dedikáció: „Valakinek, a kit én sohse láttam, s a kire mégis annyiszor gondoltam. Ez a kötet talán nem csak az ő számára lesz búcsú...”

E sorok annak a debreceni lánynak szólnak, aki rendszeresen írt Adynak, s aki a költő múzsája szeretett volna lenni. Levelezésük, anélkül, hogy valaha találkoztak volna, évekig folytatódott még

Kíváncsi Illi szerepében: Pusztai Luca
Írta és rendezte: Formanek Csaba


A színdarab és az előadás a Déri Múzeum megbízásából és támogatásával készült.

SAJÁT ELŐADÁSAINK

bottom of page