top of page

Pignitzky Ádám

 

látványtervező

 

[közös munka Pázmány Virággal]

 

Bemutatkozás

 

Barátságunk az egyetemi évek alatt kezdődött, mindketten a Kaposvári Egyetem Látványtervező szakát végeztük el. Azóta elég szerteágazó munkákban próbálhattuk ki magunkat; repertoárunkban szerepel több színházi előadás, film, reklám vagy autonóm alkotás. Közös tulajdonságként kiemelhetjük, hogy érdeklődésünk a kezdetektől fogva a kísérleti műfajok felé irányult. Különbözőségeink pedig jól kiegészítik egymást.  Az évek alatt sokszor beszélhettünk egymásról alkotótársként, ám a most tervezett kollaboratív munkára először kerülne sor közöttünk. 

 

A projektünkről 

 

Alapvető törekvésünk egy olyan alkotás létrehozása, amit leginkább összművészeti kísérletként lehet definiálni. Látványtervezőként úgy gondoljuk, hogy az interdiszciplinaritás a munkánkkal járó evidencia; képzőművészet és előadóművészet közötti dialógus. A megvalósuló mű egyszerre lesz egy előadás, képzőművészeti performance, installáció-színház. 

 

Elsődleges célunk egy olyan kollaboratív munka elindítása, amely évekkel ezelőtt fogalmazódott meg bennünk, mint alkotótársakban. Úgy gondoljuk a művésztelep remek platform a kísérletezésre, a fókuszáltabb kérdésfelvetésre.

 

Szakmai önéletrajz >> 

bottom of page