top of page

Papp Eszter

divat- és stílustervező

Szociálpedagógiából szereztem diplomát, mellette pedig Fodrásznak tanultam. Aminek igazán örültem, hogy sikerült bejutnom a Kisképzőre esti tagozatra, és ott divat- és stílustervezőként végeztem, így közelebb kerülve ahhoz, ami igazán érdekel. A horgolás számomra mindennapos megnyugtató tevékenység. Felfedeztem, hogy teljesen más szabad kézzel horgolni, mint horgoló tűvel. Amikor horgoló tűvel horgolok nem érzem magamhoz igazán közel a munkát és az anyagot, ezért szeretek csak a puszta kezemmel horgolni. Számomra sokkal érdekesebb, hogy hogyan lehet a különböző anyagokat kombinálni, mint a horgolás technikai sokszínűsége, így gyakorlatilag nincsen szükség bonyolult horgolási műveletekre, csak kísérletező kedvre, és arra, hogy a megfelelő színek és anyagok találkozzanak. Vizsgamunkáim általam kikísérletezett horgolt felületből kialakult felső ruházatok voltak, melyek egymáshoz illesztett horgolt téglalapokból alakultak ki. Szeretnék ebben az irányban tovább fejlődni, és újabb ruhákat kitalálni.

 

Mostanában leginkább az foglalkoztat, hogy a horgolt felületek valamilyen módon festményként funkcionálva jelenhessenek meg. Ezzel kapcsolatban a horgolt felületekkel szeretnék kísérletezni, és létrehozni festményszerű horgolt alkotásokat. A táborban ezen a területen szeretnék elmélyülni.

Érdekel a horgolás által látássérültek számára akadálymentes művészeti megoldás, azért is érdekel, mert hallássérült vagyok, és izgalmasnak tartom, hogy a látássérültek miképpen tudnák érezni az alkotásaimat.

 

bottom of page