top of page

Pázmándi László

művésztelepi asszisztens

 

2006-tól vagyok jelen amatőr társulatokban színészként és rendezőként, 5 évig társulatvezetőként dolgoztam. Emellett hangosítási és világosítási feladatokat oldok meg. Civil foglalkozásom elektroakusztikához, mikroelektronikához köthető.

Gyermekkoromtól szenvedélyem a vers- és balladamondás, színház közelébe csak később kerültem.

A munkáim között kezdetektől jelen van az énektanítás is színdarabokhoz köthetően, többnyire népdalok megformálásában segítettem.

2014-től magántanítványokkal dolgozom, hangképzésben, vagy az alapvető énekesi képességek felépítésében, újratanulásában segítek, ehhez kapcsolódva szolfézst is tanítok alapszinten. Ettől az évtől foglalkozom fiatalok színházi nevelésével is, színészmesterség-alapok megismerésében, egyéni útjaik megtalálásában segítek. Fontosnak tartom a beszédhangok tiszta képzését, az önismeret-alapú színészi játékot, a széles látókört, nyitottságot, új élmények és impulzusok keresését - befogadását, ezek (számukra) helyes értékelését.

2015-ben asszisztensként vettem részt a művésztelep munkájában, a résztvevők ebben az évben is számíthatnak rám bármilyen problémával kapcsolatban.

Saját projektként, Harold Pinter Az étellift című drámájának újrafordításán dolgozom.

Együttműködésre nyitott vagyok, szívesen veszek részt közös munkában a többi alkotóval.

bottom of page