top of page

Karthágó - hangjáték-premier a Költészet napján!


Különleges és egyedi premierre invitálunk titeket 2021. április 11-én, a Költészet Napján. Mivel már több mint egy éve tart a járvány és a korlátozások az első pillanattól érzékenyen érintik a színházi életet, ezért most az ismert körülmények miatt lehetetlen rendes színházi bemutatót tartanunk.


A Buddha FMnek köszönhetően azonban mégis meg tudunk hívni titeket egy premierre!


Karthágó

hangjáték, 54 perc


Írta: Weiner Sennyey Tibor

Felvétel, utómunka és rendezés: Formanek Csaba


Szereplők:

Augustus Darwell: Formanek Csaba

Ada: Hakstol SáraA Karthágó-hangjáték egy órányi belső kalandra hív minden bátor utazót.


A történetnek nagyon sok lehetséges olvasata van: jelenünk groteszk tükreként, posztapokalptikus sci-fiként, az elidegenedő ember belső monológjaként, a spirituális válságban szenvedő lélek segélykiáltásaként, vagy akár Gustav Flaubert Szalambó című regényének olvasónaplójaként is lehet értelmezni. Valószínűbb azonban, hogy minden hallgató máshogyan fogja megélni ezt az egy órányi külső és belső utazást.


Kérésünk annyi, hogy 2021 április 11-én, este hatkor, a költészet napján, ha velünk tartotok Karthágóba, akkor gyertek úgy, mintha tényleg színházba jönnétek.


Készüljetek rá, öltözzetek fel csinosan, töltsetek egy pohár finom bort vagy igyatok egy csésze illatos zöld teát. Mindenki úgy, ahogyan szokta. Mielőtt a hangjáték megkezdődik, kérünk titeket, hogy kapcsoljátok ki vagy halkítsátok le a telefontokat és lehetőleg ne csináljatok mást, csak figyeljetek az előadásra, pontosan úgy, ahogyan azt a színházban is szoktuk.


A színház a demokrácia temploma. Az ókori görögök úgy építették fel poliszaikat, hogy előbb kiválasztották a helyet, ahová amfiteátrumot lehetett építeni és köré építették városállamaikat, amelyekben magas szintű műveltség, filozófia, tudomány, művészetek és demokrácia született. A színház mindig ünnep. A költészet ünnepe, a művészet ünnepe, a közösség ünnepe. Ünnepeljetek velünk!

(Weiner Sennyey Tibor)


Felhasznált hangeffektek: freesound.org,

bővebben: https://jatekos.wixsite.com/formanek/karthago


Bemutatja a Buddha FM

Comments


Régebben
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page