top of page

Ha téglát viszel, teret nyitsz! - Színháztámogató felhívást hirdet a Kettőspont


Támogatóink egy egyedi, címeres kalapácsos téglát kapnak ajándékba a Ráday utcai színházunkban kibontott falból. Ezzel segíthetik helyszínünk beindítását, fennmaradását és szimbolikus őrzői lesznek tágra nyitott színpadi terünknek.


Kedves kultúra- és színházszeretők, függetlenség támogatók, kedves Barátaink!


Júniusban végre a közönség számára is megnyílik új kulturális helyszínünk, a Kettőspont Színház & Spirituális Ügynökség. Ráday utcai bázisunkon lesz hamarosan kirakatszínház, ősbemutató, régi és új előadások, kiállítások, ősszel pedig több színházzal közösen szervezett összművészeti fesztivál is. Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztunk azért, hogy a járvány enyhülésével egy színes, nyitott és sokrétű közösségi és művészeti helyszínnel gazdagítsuk a főváros és hazánk kulturális életét.


Sajnos a független színházak idei éves működési pályázatán - többekkel közösen - a Kettőspont Színház is támogatás nélkül maradt. Pontosabban forráshiány miatt „várólistára” kerültünk (vagyis ha valamely szervezet lemondana a neki megítélt összegről, esélyünk nyílna 5 millió forint támogatásra - erre, lássuk be, csekély kilátásunk van). Mindez azt jelenti, hogy a kuratórium szakmailag elismerte eddigi munkánkat és jövőbéli terveinket, hiszen új belépőként – mint saját helyszínnel rendelkező előadóművészeti szervezet – a maximális 100 pontból 66 pontot szereztünk. (A támogatás minimum feltétele az 51 pont.) A rendszer aránytalanságai miatt ez a kétharmad most nullát ér.Mint frissen alakult színház, különösen ebben az első, induló évben, rendkívüli költségeink vannak, és a forráshiány már most, napi szinten veszélyezteti működésünket. Mondhatnánk, akut a helyzet. A pandémia miatt az elmúlt hónapokban előadásokat nem tarthattunk, bevételünk nem volt, így a takarékosság ellenére gyakorlatilag minden tartalékunkat kimerítettük.


Ilyen körülmények között is elszántan dolgozunk, hiszen az eddigi hónapok alkotói és szervezői munkáit nem tehetjük semmissé. Az épületben nemrégiben kiemeltünk egy hatalmas falat, amivel megnyílt fantasztikus lehetőségeket rejtő színpadi terünk. Júniusban érkezik első nagy bemutatónk, a korunk emberének lelkiállapotát feltáró Likvidátor, a felszámoló című grandiózus darabunk – festői látvánnyal, 11 szereplővel, 5 órás játékidőben. Ez lesz eddigi legnagyobb és legkomplexebb vállalkozásunk!Most arra kérünk, hogy ebben az átmeneti időszakban erődhöz mérten támogasd fennmaradásunkat, akár csak egyszeri 5 ezer forinttal. Támogatóink ajándékként egy-egy címeres, saját kezünkkel megtisztogatott kalapácsos téglát kapnak ajándékba a kibontott falból.


Támogass minket legalább 5 ezer Ft-tal:

Nem nagy falat, vidd haza a falat!


Támogatási lehetőségek:


• Átutalással: Új Alkotóműhely Egyesület, Magnet Bank 16200216-17074803, a közleményben tüntesd fel: „Adomány”

• PayPal: ujmuhely@gmail.com

• Személyesen: Kettőspont Színház, 1092 Bp., Ráday u. 39. fszt. 1.

(egyeztetés az ujmuhely@gmail.com címen)


A támogatók személyesen a helyszínen vagy fotók alapján is kiválaszthatják téglájukat.


--- Kérésedre az ajándéktéglát a világ bármely pontjára* elpostázzuk! ---

* romantikus vállalás!


A tégla legyen Veletek!


Köszönettel:

A Kettőspont Színház & Spirituális Ügynökség

és az Új Alkotóműhely Egyesület alkotóinak nevében


Formanek Csaba

színházművészeti vezető, egyesületi elnök


Debreczeni Imre

képzőművészeti vezető, egyesületi alelnök271 megtekintés

Comments


Régebben
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page