top of page

Marczin I. Bence

színész

Szabad bölcsészet BA-t majd Esztétika MA-t végeztem a Debreceni Egyetemen, az első diplomámmal párhuzamosan felső középszintű festő szakképesítést szereztem szintén Debrecenben, jelenleg harmadéves vagyok filozófia PhD-n ugyanitt. Egy évig voltam elnöke a Pálffy István Művészettudományi Szakkollégiumnak (korábban Színháztudományi), jelenleg is tagja. A művészet (szinte) minden formája érdekel elméletben és gyakorlatban egyaránt, amivel legtöbbet foglalkoztam az az irodalom, a képzőművészet és a színház. Az alkotás mellett jelenleg szerkesztője vagyok egy online irodalmi folyóiratnak, szervezek kiállításokat és művészeti megmozdulásokat. A színházban és a filmben a játszás és a rendezés egyaránt érdekel.

Mindig is azon műalkotások fogyasztása és létrehozása vonzott, amelyek valamiképpen vissza tudják hozni, meg tudják teremteni a gyermeki világot és látásmódot, meg tudják a vizsgált témájukat tisztán, őszintén, kompromisszummentesen, akár humorosan, önironikusan, értelmezési lehetőségeknek tág ablakot nyitva mutatni.

Ha úgy hozza élet szeretnék képzőművészeti alkotás(oka)t, és/vagy szövegeket is létrehozni, de a kécskei napokat elsősorban egy színházi bemutató összerakásával fogjuk tölteni Formanek Csabával, Pusztai Lucával és Somogyi Tiborral.

bottom of page