top of page

Pusztai Luca

színész

A Vörösmarty Mihály drámatagozatán realizálódott bennem a színházról azelőtt alkotott álomkép. A gimnázium teret engedett, hogy belekóstoljak a kemény próbák, hosszú karakterépítés, és az alázat világába.  Itt tudatosult bennem, hogy színészként kell dolgoznom. 17 éves koromban, Kerékgyártó Yvonne kiválasztott főszereplőnek színművészetis vizsgafilmjébe. Később a vizsgafilmnek induló projectből nagyjátékfilm lett.  A Free Entryt bemutatták Budapest több filmszínházában, köztük a Toldi Moziban. A világpremier 2014 áprilisában volt a wiesbadeni GoEast filmfesztiválon, illetve megnyerte a legjobb filmnek járó díjat Újvidék legnagyobb filmes eseményén, a Cinema City Filmfesztiválon.

A gimnázium után, a Gór-Nagy Mária színi tanodában szereztem színész képesítést. A tanoda alatt, a színészethez elengedhetetlen, technikai tudást szereztem; ének, mozgás, színpadi mozgás, és színpadi jelenlét terén. közben bekerültem a Manifesztum színtársulatba ahol első szerepem Georg Büchner: Woyzeck c. darabjában Marie volt, A kopasz énekesnő c. Ionesco darabban pedig Mrs. Martin-t. Illetve a Zabhegyező c. regény alapján szinpadra vittük az Át a rozsföldeken darabunkat, amiben több szerepet játszottam. A társulattal főleg a Bakelitben és a Bethlen téri Színházban tartunk előadásokat.

Minden érdekel, ami színház. A klasszikus műfajoktól a commedia dell’arte-én és a polgári- illetve a lélektani drámákon át az abszurd színházig. Nagy álmom Polly szerepe a Koldusoperában, és Strindberg Julie kisasszonya.

Verseskönyvekkel járok-kelek, szerelmeim Pilinszky János, Ady Endre és a kortárs Sylvia Plath. Rajongok a klasszikus zenéért, és az alternatív rockért. Magam is zenélek, dalokat írok, melyeket gitárral kísérek. Lenyűgöz az emberek sokfélesége, érdekelnek az emberi kapcsolatok, sorsok, melyeket próbálok hasznosítani az alakok megformálásában.

A színitanoda alatt a Kodolányi János Főiskolán angol szakos bölcsész diplomát szereztem. Jövő szeptembertől pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem média és kommunikáció szakon folytatom tovább tanulmányaimat.  

Úgy gondolom, több lábon
kell állni ebben a világban, máshogy sajnos nem megy. De minden tervem mellett, a színészet volt, és lesz mindig is az első helyen.

 

Tiszakécskén a Kirké című darabon fogunk dolgozni Formanek Csabával, Marczin Bencével és Somogyi Tiborral.

bottom of page