top of page

Somogyi Tibor

színész

Ifjúságsegítő szakot végeztem a KFRTK-ben és magyar-kulturális asszisztens és történelem BA-n végeztem a Debreceni Egyetemen, ahol jelenleg a magyar-történelemtanári MA utolsó éves hallgatója vagyok. Egy évig voltam a Pálffy István Művészettudományi Szakkollégium alelnöke, és két éve vagyok a DEIK (Debreceni Irodalmi Kör) elnöke. Három évig voltam egy online irodalmi folyóirat főszerkesztője (amugy.hu) amelynek jelenleg is szerkesztője vagyok.

Rendszeresen publikálok elsősorban novellákat, de mutatták már be több drámámat is. A színház nemcsak szerzőként érdekel, több előadásban játszottam már. Rendszeresen lépek fel Slam Poetry rendezvényeken is. Műveimben egyszerre kap szerepet az abszurd és az aktuális mondanivaló, az antropomorfizáció, a humor és a szavakkal való játék és a dráma.

Művészetfelfogásom tág, a régi és új  felfogások komplex ötvözése is közel áll hozzám. Elsősorban az irodalom és színház valamint határterületein való tevékenykedés izgat, és ezekben itt is szívesen részt veszek, de a kécskei napokat elsősorban egy színházi bemutató összerakásával fogjuk tölteni Formanek Csabával, Pusztai Lucával és Marczin I. Bencével.

bottom of page